Viktig information angående Covid-19

Coronapandemin och de restriktioner som krävs för att minska smittspridningen ställer speciella krav på hela samhället – även när det kommer till begravningar. Här presenterar vi några idéer, tankar och förslag på hur man kan ta ett värdigt farväl även under pågående pandemi.

Börja planera direkt

Enligt lagen måste begravningen ske inom en månad från dödsdagen. Ta därför tidigt kontakt med en begravningsrådgivare, som kan hjälpa dig att hitta ett upplägg som känns bra och samtidigt fungerar med rådande restriktioner.

Du kan ringa till vårt journummer 019-18 62 50 dygnet runt och det mesta av planeringen kan ske över telefon eller videosamtal. Kontoret är öppet som vanligt för alla som är friska, men vi rekommenderar dig att boka en tid istället för att komma in spontant.

Begravning utan smittspridning

Många begravningar kan hållas utomhus, där smittspridningen är mindre och det går att hålla större avstånd. Många väljer också att genomföra ceremonin inomhus för ett mindre sällskap, där begravningen direktsänds via livestream för alla som vill delta på distans. Videostreamen sparas, så att ni kan titta på den vid ett senare tillfälle.

Tillsammans kan vi skapa ett så fint avsked som möjligt.

Vad gäller just nu?

Vi uppdaterar oss dagligen vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för vår verksamhet. Läget kan förändras med kort varsel och vad som gäller i morgon eller nästa vecka besvarar vi därför helst per telefon eller via e-post.

2 000:- rabatt!

När du bokar begravning online.
Beställ online ›

Till toppen